Nour Fattouh

Ik hoorde van deze training via Facebook. Ik werd direct enthousiast. Ik was een leraar en ik wil echt leren hoe ik mijn weg kan voortzetten.

Ik ben begonnen, en elke dag kreeg ik meer en meer informatie over hoet het onderwijssysteem in Nederland werkt. Wat moet ik leren en weten om hier een leraar te worden? Dus het was mijn eerste belangrijke stap.

Na de training heb ik een stageplaats op een middelbare school gekregen. Nu probeer ik op een echte school te werken en dat is iets speciaals. Mijn stage begon op 24 oktober 2016 en ik kan tot 18 juni 2017 blijven. Tijdens deze stage neem ik deel op op verschillende niveaus. In de eerste periode zit ik gewoon, luister, kijk en leer hoe het interactieve proces tussen de leraar en de leerlingen is. Ik was zo nieuwsgierig. Later werd ik meer actief en beantwoordde de vragen van de leerlingen. Ik probeerde meer om deel uit te maken van de les en ik gebruikte wat ik geleerd heb van mijn training over het gebruik van interactieve programma’s om quizzen te maken. En dat was iets geweldigs. De leerlingen vinden het zo leuk. Uiteindelijk heb ik zelf alleen les gegeven (helemaal in het Nederlands).

Natuurlijk kon ik het niet zonder al de hulp en de steun van de andere leraren op school. Ze lieten me voelen dat ik een van hun team was en dat ik op de juiste plek ben. Een geweldige ervaring; mijn Nederlands wordt beter en ik heb veel kennis opgedaan over het onderwijssysteem.

Nour Fattouh studeerde Mechanical Engineering en werkte 4 jaar als docent aan de Universiteit van Aleppo.