Alaa Sharbaji

Ik werkte in Syrië jarenlang als leraar. Ik hoorde van The Mobile Educator van mijn contactpersoon bij Vluchtelingenwerk, en ik wist meteen dat dit mijn kans was om te beginnen.

Na de training kreeg ik de kans om stage te lopen bij een van de lagere scholen in het dorp waar ik woon. Mijn stage duurt 6 maanden. Ik mocht kiezen in welke klassen ik les wilde geven, dus koos ik groep 7 en 8, omdat ik daar grammaticales kan geven, wat mijn passie is.

Ik begon op 1 november 2016 met de eerste les: ik zat te luisteren naar de leraar. De volgende dag vroeg de leraar mij om mee te doen met lesgeven. De derde dag gaf ik de hele les. Het is heerlijk om weer leraar te zijn. Élke week ben ik nu 1 dag leraar.

Na een tijd was er een evaluatie en men vond mijn werk erg goed. Niet alleen dat, ik kreeg ook een aantal bedankjes van ouders, en daar ben ik heel trots op.

Ik heb ook veel geleerd zoals: teamwerk, het digitale systeem om les te geven gebruiken, en het belangrijkste, de interactie tussen de leerlingen en de leraar.

Ik hoop nu dat ik hier kan gaan werken als leraar, niet alleen stagiair. Mijn eerste stap was perfect met The Mobile Educator.

Alaa Sharbaji is lerares Engels.